Nefes Terapisi Nasıl Yapılır?

Nefes terapisi nasıl yapılır? Öncelikle nefes terapisinin tanımını yapmakta fayda var. Nefes terapisi, yanlış nefes alışkanlıklarını düzeltmek için yapılan bir çalışmadır. Bu çalışma günlük hayatınızdaki nefes alıp verme alışkanlıklarınız ile ilgili değildir.

Nefes Terapisi Nasıl Yapılır?

Nefes terapisi nasıl yapılır? Öncelikle nefes terapisinin tanımını yapmakta fayda var. Nefes terapisi, yanlış nefes alışkanlıklarını düzeltmek için yapılan bir çalışmadır.

Dönelim konumuza, nefes terapisi nasıl yapılır? Nefes terapisi esnasında nefes ağızdan alınıp ağızdan verilir. Bunun tam tersi olarak, günlük hayatımızda nefes alış verişi için burnumuzu kullanırız. Bu çalışma günlük hayatınızdaki nefes alıp verme alışkanlıklarınız ile ilgili değildir.

Nefes terapisi sırasında ağızdan nefes alıp ağızdan nefes vermemizin temel amacı tüm bedene yeterli oksijeni göndermek ve nefesin daha hızlı bir şekilde açılmasını sağlamaktır. Peki kendimiz evde nefes terapisi yapabilir miyiz? Bu gibi terapiler internetten araştırarak yapılmaması gereken terapilerdir. Bu terapi için işinin ehli bir nefes koçuna ihtiyacınız vardır.

Nefes koçunuzla yapacağınız ilk görüşmede, size bir nefes analizi yapacak ve nefes alışkanlığınızı belirleyecektir. Bu analiz neticesinde bedeninizin hangi kısmında nefes akışı var, hangi bölgesinde yok tespit edilir. Nefes terapisinin amaçları içinde bunu da sayabiliriz. Vücudunuzda nefes akışının olmadığı bölgelerde bu akışı sağlamak. Tüm seans boyunca nefes koçu nefesinizin düzenli olarak analizini yapıp, nefesinizi açmaya, nefesin gitmediği bölgelere nefesi yönlendirmeye çalışacaktır.

Nefes terapisi nasıl yapılır? Açıklamaya devam edelim, özellikle ilk defa nefes terapisine katılacaklar için kısaca bir terapi seansı nasıl ilerliyor bahsedelim. Bu çalışma için sırt üstü uzandığınız bir pozisyonda, dizlerinizin kırık olması gerekir. Üst bedeniniz biraz yükseltilmiş olmalı. Yanınızda bir bardak su, mendil ve bir pike olmalı. Seans boyunca ağızdan nefes alıp veriyoruz. Küçük bir aparattan yardım alarak ağzın hiç kapanmamasını istiyoruz.

Nefes terapisi ne kadar sürüyor? Çalışmamız yaklaşık olarak 1 saat sürüyor. Bu 1 saatin 45 dakikası nefes çalışmasından oluşmaktadır. Geriye kalan 10-15 dakikada da dinleniyoruz. İlk seansınızın sonunda nefes koçunuz nefes alışkanlıklarınız hakkında size bilgi verecek. Ayrıca kaç seansa ihtiyacınız olduğu bilgisini de size verecektir.

Kendi başınıza nefes terapisi yapıp yapamayacağınızdan bahsetmiştik. Söylediğimiz üzere yalnızca kulaktan duyma bilgiler ya da internetten yaptığınız araştırmalara dayanarak kesinlikle tek başınıza nefes terapisi denemeyin. Nefes koçunuz bu konuda da sizi bilgilendirecektir. Kendi başınıza seans yapmaya hazır olduğunuzda, nefes koçunuz bunu size bildirecektir.

Bizler Güven Yaşam Atölyesi olarak, belirli aralıklarla nefes tanıtım çalışmaları düzenlemekteyiz. Sizler de bu tanıtım çalışmalarına katılarak nefes analizinizi yaptırabilirsiniz. Profesyonel nefes koçlarımız ile bireysel veya grup çalışmalarına dahil olup, mental ve fiziksel olarak daha sağlıklı bir bireye dönüşebilirsiniz.

Bu içeriğimizde nefes terapisi nasıl yapılır? Sorusunu yanıtladık. Daha fazlası için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Gelin beraber nefes alalım. Sevgi ve ışıkla kalın.